viernes, 17 de octubre de 2008

CÀSTOR PÉREZ

Al llarg de la seva dilatada carrera musical, Pérez ha combinat dos aspectes aparentment distanciats: la interpretació i composició d´havaneres, i la disquisició intel.lectual al voltant d´aquest tema. Es podria dir que la dèria de definir i descobrir-ne els orígens l´ha distanciat de manera involuntària del moll de l´os musical; potser l´abre no li ha deixat veure el bosc, és a dir, que els aproofundiments intel.lectuals, certament rics, amplis i intereessants, han fet ombra a la seva creació artistica. De totes maneres, Pérez té algunes peces realment aconseguides i és un personatge indiscutible en el món de la cançó marinera, amb opinions pròpies que cal tenir en compte. Pérez parla de l´havanera des d´un punt de vista analític, erudit, però sobretot des d´un apassionament fantàstic. Es ell tot és emotivitat, i algunes vegades s´ha trobat amb dificultats per acabar d´inrerpretar una peça, presa del tremolor insostenible que li transmeten les melodies de mar.

D´origen gallec, als quinze anys descobreix tot un seguit de ritmes i cançons que li roben el cor de per vida. Meticulós i prosaic, ha format part de diversos grups importans

2 comentarios:

Miquel dijo...

Em sembla molt interessant conèixer aspectes dels personatges què, d'una manera o d'altre, estan vinculats al món de les havaneres. Cadascú en fa una aportació particular què cal assenyalar.

Miquel
Grup ATOTAVELA

Anónimo dijo...

Si, es molt interesant, continua aixis.
Donc 1 vot per els Cremats, perque estant hi canten molt bé.